App

 

 

 

Härmän Taonta Oy är ett familjeföretag som tillverkar verktyg av hög kvalitet med 60 års erfarenhet.


Företaget grundades av Uuno Puronvarsi den 25 april 1961 i Hanhimäki, Alahärmä, Finland. Uuno var praktiskt taget en smed vid födelsen. Han var redan i fjärde generationens smed. Han lärde sig sin sanna läxa på 1940- och 1950-talen när han var praktikant i sin fars verkstad.


De första åren tillverkade Härmän Taonta liear, skäror och smidda prydnadssaker. Under 1970-talet fokuserade tillverkningen mer och mer på trädgårdsredskap när försäljningen skedde genom stora centrala butiker.
 

Än idag är trädgårdsredskap Härmän Taontas huvudprodukter. Men även skogs- och vinterredskap samt vandringsprodukter har kommit till fronten. Erfarenheten och kunnandet som behövs för att producera bladverktyg är ett företags långsiktiga hemlighet, som har ökat och vuxit under decennierna.


För närvarande fortsätter Härmän Taontas kamp mot stålet i den sjätte generationen av familjen Puronvarsi. Under årens lopp har tillverkningsteknikerna förändrats från smedjornas och städens tid, men produkterna tillverkas än idag med respekt för traditioner och även med moderna metoder. Detta säkerställer att kunden endast får produkter av hög kvalitet. Kvalitet har alltid varit och kommer att fortsätta att vara en hedersfråga för oss.

 

 

Vår återförsäljare i Sverige är:

 

Granngarden


Powered by Powered by